Περιγραφή του Προγράμματος
Το σεμινάριο ΕΦΕΤ (Επίπεδο 1) αποτελεί υποχρεωτική εκπαίδευση για χειριστές τροφίμων που εργάζονται σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, σύμφωνα με την ΥΑ 14708/10-08-2007. Το πρόγραμμα αφορά προσωπικό που συμμετέχει στην παραγωγή, επεξεργασία, αποθήκευση, μεταφορά ή διάθεση τροφίμων, και στοχεύει στη διασφάλιση της υγιεινής, της ποιότητας και της ασφάλειας τροφίμων, βάσει των βασικών αρχών του συστήματος HACCP.
Όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων στην Ελλάδα έχουν την υποχρέωση να εκπαιδεύουν τους χειριστές τροφίμων μέσω αναγνωρισμένων προγραμμάτων κατάρτισης όπως αυτό του ΕΦΕΤ. Η συμμετοχή και η επιτυχής ολοκλήρωση οδηγεί σε πιστοποιητικό χειριστή τροφίμων, που είναι απαραίτητο για νόμιμη απασχόληση στον κλάδο.
Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο ΕΦΕΤ απευθύνεται σε:
- Υπαλλήλους επιχειρήσεων μαζικής εστίασης
- Εργαζόμενους σε εστιατόρια, φούρνους, ζαχαροπλαστεία, καντίνες
- Προσωπικό αποθηκών και logistics τροφίμων
- Πωλητές σε καταστήματα τροφίμων και super market
- Νέους επαγγελματίες που θέλουν να εργαστούν στον κλάδο τροφίμων
Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη για την έκδοση πιστοποιητικού ΕΦΕΤ και αποτελεί νομική υποχρέωση για τις επιχειρήσεις τροφίμων.
Πεδία Απασχόλησης
Η παρακολούθηση του σεμιναρίου ΕΦΕΤ για χειριστές τροφίμων ενισχύει τις προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης στους εξής τομείς:
- Εστιατόρια και catering
- Εργαστήρια τροφίμων και μονάδες παραγωγής
- Αλυσίδες super market
- Ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και πλοία
- Εταιρείες μεταφοράς και διανομής τροφίμων
Γιατί να συμμετάσχεις
Το πιστοποιητικό ΕΦΕΤ είναι απαραίτητο για εργασία σε επιχειρήσεις τροφίμων και αποτελεί βασικό επαγγελματικό προσόν. Το σεμινάριο προσφέρει ουσιαστικές γνώσεις για την πρόληψη τροφικών κινδύνων, προστατεύοντας τον καταναλωτή και εξασφαλίζοντας την ποιότητα των προϊόντων.
Χαρακτηριστικά του Σεμιναρίου
- Διάρκεια: 10 ώρες
- Μέθοδος Διδασκαλίας: Εξ αποστάσεως (online εκπαίδευση)
- Πιστοποίηση: Επίσημο πιστοποιητικό συμμετοχής ΕΦΕΤ – απαραίτητο για εργασία στον κλάδο